ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του βρέφους - Βίντεο ντοκουμέντο

Βόλος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του βρέφους - Βίντεο ντοκουμέντο
PIXABAY (AΡΧΕΙΟΥ)

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η αιτία θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του άτυχου βρέφους, το οποίο, ενώ διέσχιζε τον δρόμο με τον παππού του, παρασύρθηκε από διερχόμενη μηχανή στον Βόλο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας – νεκροτομής, η αιτία θανάτου του βρέφους που έχασε τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου (4/11) στο φρικτό τροχαίο στην οδό Ιάσονος, στον Βόλο, είναι βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία προήλθε από την πτώση του στην άσφαλτο.

Η νεκροτομή στη σορό του μικρού αγοριού ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στο νεκροτομείο από την ιατροδικαστή Χρυσαυγή Κούση. Σύμφωνα με τα ευρήματα, όπως μετέδωσε ο Alpha, το παιδί έφερε μόνο ένα χτύπημα στο κεφάλι, με τον θάνατο να επέρχεται ακαριαία, σύμφωνα με την ιατροδικαστή.

Βίντεο: Η στιγμή που η μηχανή παρασύρει τον παππού με το βρέφος

Tην ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα με θύμα το βρέφος στον Βόλο, έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega.

Τι υποστηρίζει ο οδηγός μηχανής

Ο οδηγός της μηχανής που παρέσυρε τον 53χρονο, ο οποίος είχε αγκαλιά το εγγόνι του, κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο (07/11) στον αρμόδιο εισαγγελέα Βόλου, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Από την πλευρά του, ο οδηγός της μηχανής υποστηρίζει ότι δεν έκανε κάποιο λάθος, αλλά ήταν ευθύνη του παππού που προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει μάρτυρας που αναφέρει ότι είδε τον εν λόγω οδηγό να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου.

Το χρονικό του φρικτού τροχαίου

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο 53χρονος προσπάθησε να διασχίσει την οδό Ιάσονος, έχοντας στην αγκαλιά του το βρέφος χωρίς το καρότσι και επιχειρώντας να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου.

Τότε ήταν που παρασύρθηκε από τη μηχανή, μαζί με το βρέφος. Σύμφωνα με το gegonota.news, o 53χρονος τραυματίστηκε ελαφρά, όμως το παιδί βρέθηκε στον δρόμο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Η 45χρονη γιαγιά του βρέφους, άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μπήκε αμέσως σε ταξί, ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει για να δει τι συνέβη.

Ο οδηγός ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο μηδέν έφτασε στο Νοσοκομείο, με το μωρό και την γιαγιά του. Ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κινητοποίησε νευροχειρουργούς, χειρουργούς, αναισθησιολόγους και παιδιάτρους, ενώ σε δεύτερο χρόνο έφτασαν στο νοσοκομείο οι γονείς του παιδιού.

«Σώστε το παιδάκι μας» φώναζε η γιαγιά

Η γιαγιά του παιδιού φώναζε «σώστε το παιδάκι μας», ενώ ο παππούς που είχε σπασμένα πλευρά ήταν σχεδόν λιπόθυμος.

Το βρέφος οδηγήθηκε στην ανάνηψη και επί 1,5 ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από ανακοπή στον αξονικό, χάθηκε κάθε ελπίδα και στις 23:40 του Σαββάτου (4/11) ξεψύχησε.

Τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία. Οι γονείς δεν μπορούσαν να δουν το παιδί τους νεκρό και με την βοήθεια ψυχολόγου μπόρεσε η μητέρα να το «αποχαιρετήσει», ενώ ο πατέρας χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο.

Στον ίδιο χώρο, στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών δεχόταν βοήθεια ο 33χρονος υπαίτιος. Είχε τραυματιστεί ελαφρά και δόθηκε το «πράσινο φως» από τους γιατρούς για την σύλληψή του, καθώς κρίθηκε πως η παραμονή του στο Νοσοκομείο θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί οι συγγενείς του ζευγαριού είχαν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ