ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Καραμανλής για Μαριέττα Γιαννάκου: Φωτεινός φάρος - Άφησε το αποτύπωμά της

Κώστας Καραμανλής για Μαριέττα Γιαννάκου: Φωτεινός φάρος - Άφησε το αποτύπωμά της
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS

«Σοβαρή, μετρημένη, ευγενή και ταυτόχρονα μαχητική, επίμονη, με βαθιά πίστη στις ιδέες της» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής την Μαριέττα Γιαννάκου στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας, η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Γνώρισα την Μαριέττα πριν από 50 σχεδόν χρόνια, το φθινόπωρο του 1974. Την συνάντησα - πού αλλού; - στις γραμμές της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, τους πρώτους μήνες της Μεταπολίτευσης. Σ' εκείνη την εποχή με τις έντονες ιδεολογικές αναζητήσεις, τις ατελείωτες συζητήσεις και τους διαξιφισμούς, όταν ακόμα, πέρα και πάνω από επιμέρους διαφορές, οι νέοι εμπνέονταν από φιλόδοξα οράματα», ανέφερε εισαγωγικά.

Η Μαριέττα Γιαννάκου «είχε άποψη καθαρή και επιχειρηματολογημένη - συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός. Την ενέπνεαν τα μεγάλα ιδανικά της εθνικής ανεξαρτησίας, της ομαλής λειτουργίας της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, όπως την εξέφρασε με την πολιτική του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Με πνεύμα ανεξάρτητο και αγωνιστικό, ήταν πάντα πρωτοπόρος στις μάχες των ιδεών».

Στην εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

6019390.jpg

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, έκανε λόγο για «μια ξεχωριστή εκδήλωση, ενός ξεχωριστού Σωματείου για μια ξεχωριστή φίλη και προσωπικότητα». Τόνισε ότι πρόκειται για μια «εκδήλωση τιμής στη μνήμη μιας προσωπικότητας που μετέτρεψε τη δουλειά σε προσφορά, την προσφορά σε αναγνώριση και την αναγνώριση σε δικαίωση», και χαρακτήρισε τη Μαριέττα Γιαννάκου πολιτικό των ευρύτερων συναινέσεων.

Στην εκδήλωση απηύθυνε στη συνέχεια χαιρετισμό η πρόεδρος της πανελλαδικής οργάνωσης γυναικών «Παναθηναϊκή», Μαρία Γιαννίρη, που ανέφερε πως η Μαριέττα Γιαννάκου τιμάται μεταξύ γενναίων γυναικών που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ