ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΕ: Δολιοφθορά στον υποσταθμό στις Αχαρνές - Εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεδιοίκησης

ΟΣΕ: Δολιοφθορά στον υποσταθμό στις Αχαρνές - Εκτός λειτουργίας το σύστημα τηλεδιοίκησης
Eurokinissi

Περιστατικό δολιοφθοράς ανέφερε ο ΟΣΕ στον υποσταθμό στις Αχαρνές, από αγνώστους χθες Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα το σύστημα τηλεδιοίκησης να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «το σύστημα τηλεδιοίκησης από το τον ΣΣ Αχαρνών μέχρι τον ΣΣ Τιθορέας τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω φωτιάς, με εύφλεκτο υλικό στα καλώδια, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΣΕ οφείλεται σε δολιοφθορά».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άμεσα συνεργεία του ΟΣΕ και του Αναδόχου ξεκίνησαν τη διαδικασία ανίχνευσης βλάβης. Κοντά στον υποσταθμό Υψηλής Τάσης Αχαρνών που τροφοδοτεί την ηλεκτροκίνηση βρήκαν φρεάτιο που άγνωστοι είχαν σπάσει το κάλυμμα σκυροδέματος και είχαν βάλει φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα καλώδια, χωρίς όμως να κλέψουν τίποτα.

Όπως επισημαίνει ο ΟΣΕ «πρόκειται προφανέστατα για δολιοφθορά που θέτει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των τρένων αλλά και την απώλεια ελέγχου της ηλεκτροκίνησης».

Τέλος καταλήγει πως «θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια του δικτύου και να βρεθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ