ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Κάθειρξη 15 ετών χωρίς ελαφρυντικά για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης ΑμεΑ

Ρόδος: Κάθειρξη 15 ετών χωρίς ελαφρυντικά για τον ομαδικό βιασμό 19χρονης ΑμεΑ
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκαν ένας 19χρονος από την Αλβανία και ακόμα ένας 23χρονος, που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό από κοινού σε βάρος 19χρονης ΑμεΑ στη Ρόδο τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο 19χρονος μάλιστα κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία, της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Το δικαστήριο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό σε βάρος της 19χρονης που είχε ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι επειδή, στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού, όπου συχνάζουν νεαρά άτομα, μεταξύ των οποίων και η παθούσα, πρότειναν στην τελευταία να τους ακολουθήσει στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο Αλβανός, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική.

Η 19χρονη, μη αντιλαμβανόμενη τις εγκληματικές τους προθέσεις, δέχθηκε να τους ακολουθήσει, και μπήκε στο αυτοκίνητό τους.

Οι κατηγορούμενοι μετέφεραν την κοπέλα σε ερημική τοποθεσία και την βίασαν ασκώντας σωματική βία, και καταφέροντάς της χτυπήματα στο πρόσωπο.

Απολογούμενοι ο πρώτος ισχυρίστηκε ότι η πράξη τελέστηκε με την συναίνεση της 19χρονης και ο δεύτερος, που επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό υποστήριξε ότι δεν ήλθε σε επαφή μαζί της αλλά αυνανίστηκε, σύμφωνα με το dimokratiki.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ