Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις των πυροσβεστών σε αορίστου
Ανανεώθηκε:
Διευκρινίσεις για τους εποχικούς πυροσβέστες οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση τους και μέσω κινητοποιήσεων, δόθηκαν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Όπως διευκρινίζεται από πηγές του αρμόδιοι υπουργείου η μονιμοποίηση των πυροσβεστών δεν είναι δυνατόν να γίνει με βάση τις κείμενες διατάξεις, καθώς οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου.
Ωστόσο, σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία για πυροσβέστες επί θητεία ή μόνιμους, το Υπουργείο ΚΚΠΠ πριμοδοτεί καθοριστικά την εποχικότητα. Ενδεικτικά, στον προηγούμενο διαγωνισμό για πυροσβέστες ΕΜΟΔΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των προσληφθέντων αφορούσε εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια του διαγωνισμού.
Το ίδιο σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο και στον μελλοντικό διαγωνισμό.
Σε ισχύ η νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών 72 δόσεων από τον e-ΕΦΚΑ - Οι προϋποθέσεις
03:00
Φορολογικές δηλώσεις: Ποια η προθεσμία υποβολής τους από τους υπόχρεους
02:00
Έως πότε πρέπει να καταβληθεί το επίδομα αδείας από τους εργοδότες - Πώς θα το υπολογίσετε online
01:00
Ξεκινούν την Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
00:30