Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις των πυροσβεστών σε αορίστου
Ανανεώθηκε:
Διευκρινίσεις για τους εποχικούς πυροσβέστες οι οποίοι ζητούν τη μονιμοποίηση τους και μέσω κινητοποιήσεων, δόθηκαν από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Όπως διευκρινίζεται από πηγές του αρμόδιοι υπουργείου η μονιμοποίηση των πυροσβεστών δεν είναι δυνατόν να γίνει με βάση τις κείμενες διατάξεις, καθώς οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου.
Ωστόσο, σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία για πυροσβέστες επί θητεία ή μόνιμους, το Υπουργείο ΚΚΠΠ πριμοδοτεί καθοριστικά την εποχικότητα. Ενδεικτικά, στον προηγούμενο διαγωνισμό για πυροσβέστες ΕΜΟΔΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των προσληφθέντων αφορούσε εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια του διαγωνισμού.
Το ίδιο σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο και στον μελλοντικό διαγωνισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε την Κασιμάτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης
18:39
Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Κάιρο η μεταβατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
18:30
Δύο συλλήψεις στη Ζάκυνθο για παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά
18:22
Ηράκλειο: «Χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό του 70χρονου που έχασε τον προσανατολισμό του
18:13