ΕΛΛΑΔΑ

Ελασσόνα: Νέα τηλεφωνική απάτη - Προσπάθησαν να αποσπάσουν 75.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Ελασσόνα: Νέα τηλεφωνική απάτη - Προσπάθησαν να αποσπάσουν 75.000 ευρώ από ηλικιωμένη
UNSPLASH

Στη σύλληψη ενός ατόμου για εξαπάτηση ηλικιωμένης στην Ελασσόνα προχώρησαν οι Αρχές την Πέμπτη (9/11), μετά από προσπάθεια απόσπασης 75.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μια ηλικιωμένη γυναίκα δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα, ο οποίος, αφού ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 75.000.

Το θύμα της απάτης επρόκειτο να τους δώσει το ποσό των 9.000 ευρώ σε άτομο που βρισκόταν έξω από το σπίτι της, ωστόσο μετά από ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ο δράστης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε.

Στο μεταξύ, εξετάζεται η εμπλοκή του συλληφθέντα και σε άλλες δύο περιπτώσεις απάτης που διαπράχθηκαν τον προηγούμενο μήνα στη Βέροια και στις Σέρρες, όπου φέρεται να απέσπασε 12.000 ευρώ και 10.000 ευρώ και χρυσές λίρες, αντίστοιχα.

Σε βάρος του αλλοδαπού δράστη, καθώς και σε βάρος άγνωστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στο όχημά του βρέθηκε στιλέτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ