ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Υψηλοί τόνοι στο δικαστήριο - Προσήχθη δημοσιογράφος

Πισπιρίγκου: Υψηλοί τόνοι στο δικαστήριο - Προσήχθη δημοσιογράφος
Μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου INTIME

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν σήμερα έξω από τη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου είχε προγραμματιστεί να αρχίσει η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η παρουσία του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στο χώρο, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, με του που έγινε αντιληπτή από τους συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και από την ίδια την κατηγορούμενη πυροδότησε την οργίλη αντίδρασή τους, ενώ ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, καλούσε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.

«Κρατείστε τον. Μη φύγει. Υποβάλλει μήνυση η κατηγορούμενη για έργο εξύβριση και απειλή. Να συλληφθεί τώρα».

Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του δημοσιογράφου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φώναζε στον δημοσιογράφο: «Γέλαγε εδώ και μου κούναγε το δάχτυλο. Συλλάβετε τον. Πάνω στα παιδιά μου έχει κάνει καριέρα. Που τα είχαν στο νεκροκρεβατο και θα έρθει τώρα αυτός να μου κουνήσει το δάχτυλο. Και έχει τρία παιδιά το παλιόπαιδο».

Είχε προηγηθεί η λεκτική επίθεση κατά του δημοσιογράφου από τη μητέρα, τον πατριό και την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μπροστά στις κάμερες, χαρακτηρίζοντάς τον παλιάνθρωπο.

«Είσαι παλιάνθρωπος, έχεις παιδιά δικά σου, δεν έχεις καρδιά μέσα σου. Μην ξαναπιάσεις ποτέ τα παιδιά μας στο στόμα σου. Κάνεις ότι χειρότερο για να βάλεις έναν άνθρωπο στη φυλακή. Γιατί το κάνεις, για συμφέρον;» του φώναξαν, με τον δημοσιογράφο να διατηρεί την ψυχραιμία του και να τους ρωτά τι παράπονο έχουν από εκείνον.

«Το παράπονό μας είναι να μην ασχοληθείς ξανά με την οικογένειά μάς. Έχει πει μπροστά σου ο Καλλιακμάνης πως είσαι εκεί από συμφέρον. Το ξέρεις το συμφέρον σου. Ποια αλήθεια θέλεις να λάμψει; Εμείς θα ήμασταν οι πρώτοι που θα θέλαμε να τιμωρηθεί (η κατηγορούμενη) αν είχαν γίνει όλα αυτά. Έχεις κλείσει έναν άνθρωπο στη φυλακή, είσαι παλιάνθρωπος» για να προσθέσει ο κ. Κουσουλός «με τη στάση σας, δείχνετε πόσο πολύ θέλετε την αληθεια» και τα μέλη της οικογένειας Πισπιρίγκου να συνεχίζουν: «Τη θέλουμε περισσότερο από σένα. Εσύ την ξέρεις την αλήθεια; Κάνεις κακώς τη δουλειά σου και έχεις κλείσει έναν άνθρωπο στη φυλακή. Θα έρθουν κι άλλες μηνύσεις. Έχεις παιδάκια, εύχομαι να είναι υγιέστατα και να μην νιώσεις ποτέ τέτοιο πράγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ