ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στην Καλαμάτα από τα καιρικά φαινόμενα - Πτώση δέντρου κλειστός ο παραλιακός δρόμος

Προβλήματα στην Καλαμάτα από τα καιρικά φαινόμενα - Πτώση δέντρου κλειστός ο παραλιακός δρόμος
Eurokinissi (φωτο αρχείου)

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας, προκαλεί προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νομού μεταξύ των οποίων και την πρωτεύουσα της, την Καλαμάτα.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χαρακτηρίζονται κυρίως από βροχές και καταιγίδες, καθώς και ισχυρούς ανέμους, στον δήμο της Καλαμάτας, δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους, αλλά και σε ισόγεια πολυκατοικιών και καταστημάτων.

Παράλληλα υπήρξαν πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε γύρω περιοχές.

Η διάρκεια της μεγάλης καταιγίδας συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων στην πόλη της Καλαμάτας, ήταν για περίπου 20 λεπτά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για πτώσεις δέντρων αλλά και υλικών από πολυκατοικίες, σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Ένα μεγάλο δέντρο έχει πέσει και στο οδόστρωμα στην Μικρή Μαντίνεια (στο ύψος του Τουριστικού), με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο κεντρικός παραλιακός δρόμος από και προς την Καλαμάτας, από Παλιόχωρα και Ακρογιάλι.

Να σημειωθεί ότι καταιγίδα συνεχίζεται και αυτή την ώρα λίγο εξουθενωμένη σε σχέση με ό,τι συνέβαινε λίγη ώρα νωρίτερα.

Νωρίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Τριφυλίας.

Λίγο πριν το μεσημέρι σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση συνοδεία ισχυρών ανέμων στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας (Γαργαλιάνοι, Μαραθούπολη, Φιλιατρά, Κυπαρισσία).

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν διάρκεια περίπου 15 λεπτών και αυτή την ώρα έχουν εξασθενίσει, ωστόσο η βροχή συνεχίζεται.

Να σημειωθεί ότι με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού της ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου θα έχουν διάρκεια μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου (11/11).

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία, αλιευτικοί και ναυταθλητικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους προς αποφυγή δραστηριοποίησης κατά το χρόνο ισχύος έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού. Επίσης, ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση πλοιάρχων ορμούντων πλοίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ