ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γραικού: Μάρτυρες φοβήθηκαν ότι ο δράστης θα τους κάνει κακό από τη φυλακή

Δολοφονία Γραικού: Μάρτυρες φοβήθηκαν ότι ο δράστης θα τους κάνει κακό από τη φυλακή
Συγγενείς κρατούν την φωτογραφία του Δημήτρη Γραικού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ΙΝΤΙΜΕ / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με την κατάθεση της συζύγου του δολοφονηθέντα Δημήτρη Γραικού συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη του 47χρονου κατηγορούμενου κρεατέμπορα που κατηγορείται ότι το 2016 σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο κτηνοτρόφο.

Όπως εξήγησε ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση «μάρτυρες που γνώριζαν δεν κατέθεσαν γιατί φοβήθηκαν πως ο καταδικασθείς θα τους κάνει κακό ακόμη και μέσα από τη φυλακή».

«Υπήρχε προηγούμενο υπόλοιπο στη μεταξύ τους συναλλαγή από προηγούμενες σφαγές. Υπήρχαν σε εκκρεμότητα 61.000 ευρώ από προηγούμενα τιμολόγια. Βρέθηκαν στη μονάδα του Δήμου. Ο δράστης έλεγε αλλά σε κάθε κατάθεση του», κατέθεσε σύζυγος του Γραικού, Δέσποινα Τσακαλίδου.

«Τον σκότωσε για τα λεφτά. Το χτύπημα στο στέρνο το κατάφερε ίσως με κάποιο σφυρί. Τον έθαψε για να γλιτώσει. Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα που δε θα αποκαλυφθεί ποτέ. Θέλω να τον ρωτήσω, αν αισθάνεται τύψεις», είπε η μάρτυρας.

«Με τον δράστη είχαν συνεργαστεί ξανά αλλά ο άνδρας μου, είχε πει πως δεν είχε μείνει ευχαριστημένος. Με τον σύζυγο μου ζήσαμε παντρεμένοι 25 χρόνια. Ποτέ δεν έφευγε από το σπίτι με λιγότερα από 2.000 ευρώ στην τσέπη. Όταν τον βρήκαμε είχε μαζί του δυο πενηντάρικα» συμπλήρωσε και συνέχισε «Έλεγαν ότι τον σκότωσα εγώ… είχαν ακουστεί πολλά εκείνες τις μέρες. Ο δράστης θυμάμαι ότι όταν ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες μας έπαιρνε τηλέφωνο και μας ρωτούσε για τον «φίλο του».

«Ο άνδρας μου, δεν είχε χτυπήσει ποτέ άνθρωπο. Από την Αστυνομία έμαθα ότι βρέθηκε η σορός και το αυτοκίνητο», κατέληξε σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου με την συνέχιση της εξέτασης της συζύγου του Γραικού από τους συνηγόρους του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που εξελίχθηκαν άκαρπες. Το μυστήριο λύθηκε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ εντοπίστηκε θαμμένη η σορός και το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου στην περιοχή γύρω από την μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ