ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Πυρά Κούγια κατά της προέδρου - «Είμαι ο Θεός της κατηγορουμένης»

Δίκη Πισπιρίγκου: Πυρά Κούγια κατά της προέδρου - «Είμαι ο Θεός της κατηγορουμένης»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Υπόνοιες μεροληψίας στην πρόεδρο της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που διευθύνει εδώ και περίπου 10 μήνες τη δύσκολη διαδικασία στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, καταλόγισε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, ζητώντας την εξαίρεσή της.

Λίγο πριν την απολογία της κατηγορουμένης ο συνήγορος υπεράσπισής της υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης στο πρόσωπο της προέδρου κάνοντας λόγο μια διαδικασία άρπα κόλλα, για τσουβάλιασμα της κατηγορουμένης ακόμη και για υποβολή «κουτσομπολίστικων» ερωτήσεων σχετικά με το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ψύχραιμη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η κόρη της Τζωρτζίνα και άφησε την τελευταία της πνοή.

Αναπτύσσοντας τους λόγους που ζητά την εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου ο συνήγορος ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε άρνηση κλήτευσης σειράς μαρτύρων για την εξέτασή τους, «αυθαίρετες αποφάσεις», επηρεασμό του δικαστηρίου από την πρόεδρο , απαγορεύοντας μάλιστα στην εντολέα του να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Θεός της κατηγορουμένης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω την υπόθεση εδώ. Εγώ είμαι ο δικηγόρος. Η κατηγορούμενη δεν απολογείται χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια η πρόεδρος «ήδη από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης αρνήθηκε την κλήση προς κατάθεση σειράς σημαντικών μαρτύρων, την προσκόμιση των τριμηνιαίων καταστάσεων φαρμάκων μολονότι στην πορεία της δίκης προέκυψαν και αλλά αιτήματα, όπως η επανεξέταση μαρτύρων, γονιδιακός έλεγχος, νέες τοξικολογικές εξετάσεις».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου επισήμανε πως η πρόεδρος στέρησε την υπεράσπιση την εξέταση τριών σημαντικών μαρτύρων ενώ ρωτούσε τους μάρτυρες για τη συναισθηματική κατάσταση της κατηγορούμενης και τις αντιδράσεις της.

«Τις ρωτούσε αν ήταν ψύχραιμη ή εκδηλωτική κι αν κατά τη γνώμη των νοσηλευτριών η κατάληξη του παιδιού ήταν αναμενόμενη! Ρωτούσε για ιατρικά θέματα τις νοσοκόμες! Υπέβαλλε ερωτήματα για την ιστολογική έκθεση του κ. Θεοχάρη, στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη και στον καθηγητή Ράϊκο, από τις καταθέσεις των οποίων προέκυπτε η ανάγκη κλήσης του κ. Θεοχαρη για να καταθέσει. Όμως, απέρριψε το σχετικό αίτημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της κατηγορούμενης και πρόσθεσε: «Στερείτε κ. πρόεδρε και παρασύρετε το υπόλοιπο δικαστήριο σε μια διαδικασία άρπα κόλλα; Τσουβάλιασαν την κ. Κατηγορούμενη με την κουτσομπόλα την ανακρίτρια που ρωτούσε αν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη;»,

Το «κατηγορώ» του Αλέξη Κούγια σε βάρος της προέδρου συνεχίστηκε με τον ποινικολόγο να κάνει λόγο για επηρεασμό του δικαστηρίου από την εκείνη ενώ ιδιαίτερα φορτισμένος αναφέρθηκε και στο ότι απορρίφθηκε το αίτημα του για επανεξέταση του καθηγητή Ράικου.

Σας είπα ότι έχω να κάνω θεραπεία κι εσείς είπατε ότι δεν θα τον ξαναφέρετε το μάρτυρα! Ποιος είστε; Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Τολμώ να το πω… να μη σας τύχει ποτέ αυτό το πράγμα! Είναι ανήθικο» είπε φανερά φορτισμένος ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «επιστημονικό απατεώνα», «συνταξιούχο φοιτητή» τον Νίκο Ράικο και προκαλώντας τον να του κάνει μήνυση. «Πως γίνονται καθηγητές αυτοί με τα γλειψίματα από εδώ κι από εκεί!».

«Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη! Η Δικαιοσύνη είναι το θέμα! Έχει καταρρακωθεί! Είναι κράτος δικαίου αυτό που ζούμε; Τη συνέλαβαν χωρίς τίποτα! Κι έβγαινε ο υπουργός και πανηγύριζε! Και έβγαιναν στις κωλοεκπομπές και καταδίκαζαν!» συνέχισε ο κ. Κούγιας και ξέσπασε λέγοντας ότι μόλις ακούγεται το όνομα Πισπιρίγκου «ούτε η αδελφή της δε μπορεί να βρει δουλειά!».

Προηγήθηκε η έντονη διαμαρτυρία του Αλέξη Κούγια στην προσπάθεια της προέδρου να αρχίσει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν γίνεται να ανεβοκατεβαίνει για να φέρετε το αίτημα εξαίρεσης. Σας δώσαμε τον επιπλέον χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ