ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζουν κάμπινγκ μέσα στο Αριστοτέλειο - Αντιδρά η πρυτανεία

Ετοιμάζουν κάμπινγκ μέσα στο Αριστοτέλειο - Αντιδρά η πρυτανεία
facebook

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για την επικείμενη διοργάνωση κατασκήνωσης άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία «No Border Camp» στο διάστημα από 14-24 Ιουλίου 2016.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι δεν έχει ενημερωθεί «από τους αγνώστους διοργανωτές, ούτε έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, αλλά και δεν μπορεί να δεχθεί την πιθανολογούμενη διαμονή σε σκηνές σε υπαίθριους χώρους του ΑΠΘ όλων αυτών των ατόμων».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η Σύγκλητος του ΑΠΘ, η οποία συνεδρίασε έκτακτα για το θέμα αυτό, εκφράζει ομόφωνα την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προοπτική πραγματοποίησης των εκδηλώσεων αυτών στο ΑΠΘ και δηλώνει ότι πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει και σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ίδιων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής».

«Ο χώρος της πανεπιστημιούπολης και του ΑΠΘ δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες προσωπικής υγιεινής κατασκηνωτών» προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποφάσισε ομόφωνα «να γνωστοποιήσει το θέμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας της πόλης και να ζητήσει την εξεύρεση άλλου, καταλληλότερου χώρου για την πραγματοποίηση του ‘No Border Camp’».

Παράλληλα καλεί δημόσια «όλους τους φορείς να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την υποστήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου και την αποτροπή καταστροφών του επιστημονικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού, των αιθουσών διδασκαλίας, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων. Από την πλευρά της η Διοίκηση του ΑΠΘ θα λάβει όλα τα δυνατά μέτρα προστασίας της δημόσιας περιουσίας, δεν διαθέτει, όμως, την επιχειρησιακή δυνατότητα και το θεσμικό πλαίσιο που απαιτούνται για τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης.

«Η λειτουργία και η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, αλλά μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τη συμβολή των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ