ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία
EUROKINISSI

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέρθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου (11/11) στη Βοιωτία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο Χρήστο στο Λεοντάρι Βοιωτίας, είπε στον ανακριτή ότι δεν κατάλαβε την ηλικία του οδηγού που βρισκόταν στο τιμόνι του ύποπτου οχήματος, ενώ έκρινε ότι το μαχαίρι που υπήρχε στην αριστερή πόρτα του αυτοκινήτου ήταν απειλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε στην απολογία του:

«Αφού άνοιξα την πόρτα του οδηγού, είδα έναν άνδρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά τη έρευνα στο αυτοκίνητο.

Στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, ενώ στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού υπήρχε ένα μεγάλο κατσαβίδι το οποίο είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος».

Πάντως, πυρίτιδα εντοπίστηκε στο χέρι του 17χρονου Ρομά που σκοτώθηκε έπειτα από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ένδειξη η οποία επιβεβαιώνει ότι ο ανήλικος πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ