ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξωθούσε στην πορνεία 14χρονη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξωθούσε στην πορνεία 14χρονη
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Αδίστακτοι μαστροποί εξώθησαν στην πορνεία 14χρονη έναντι 80 ευρώ την ώρα.

Το κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι της στην περιοχή της δυτικής Αττικής και αναζητείτο από την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι 23χρονης, η οποία την εξώθησε στην πορνεία και «παρείχε τις υπηρεσίες» της σε οίκο ανοχής.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως πελάτες σε οίκο ανοχής στην Καλλιθέα, ιδιοκτησίας του 48χρονου και της 50χρονης, όπου εντοπίσθηκε η ανήλικη, ενώ επίσης βρέθηκαν να εργάζονται η 23χρονη και άλλα δύο μέλη της σπείρας τα οποία και συνελήφθησαν.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Λιοσίων, οι οποίοι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Καλλιθέα και το Μεταξουργείο, συνέλαβαν έξι μέλη της, ελληνικής υπηκοότητας και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 19, 40, 47 και 48 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 50 ετών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί είδαν φωτογραφίες του κοριτσιού στο facebook και ειδικότερα σε ιστοσελίδα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να επικοινωνούν με τους πελάτες και κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη του κυκλώματος μαστροπών, που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας και της σωματεμπορίας.

Από την έρευνα σε χώρους και οικίες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πορνογραφικό υλικό, το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, κινητά τηλέφωνα καθώς και εκτυπωμένο φωτογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονταν η ανήλικη, προερχόμενο από λογαριασμό της ιστοσελίδας στο facebook, μέσω του οποίου γινόταν η επικοινωνία με τους πελάτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ