ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αίτημα αποφυλάκισης του 52χρονου που ξυλοκόπησε την σύζυγο του – Η πρόταση της εισαγγελέως

Λάρισα: Αίτημα αποφυλάκισης του  52χρονου που ξυλοκόπησε την  σύζυγο του – Η πρόταση της εισαγγελέως
UNSPLASH

Τρεις μήνες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της 44χρονης αστυνομικού από τον ίδιο της τον σύζυγο στη Λάρισα, ο προσωρινά κρατούμενος δράστης, κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης.

Στο αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, με περιοριστικούς όρους, μέσω του πολυσέλιδου υπομνήματος του, ο 52χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης, φέρεται να δηλώνει μετανιωμένος, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόκειται να απασχολήσει ξανά στο μέλλον για παρόμοιο λόγο.

Από την πλευρά της Εισαγγελέως η πρόταση είναι απορριπτική εξηγώντας τους λόγους που δεν θα πρέπει να αποφυλακιστεί ο 52χρονος, ωστόσο την τελική απόφαση στο αίτημα θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λάρισας.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας, βασιζόμενη -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- και στην ιατροδικαστική έκθεση που περιγράφει τα χτυπήματα της 44χρονης συζύγου, είναι απορριπτική, αλλά η τύχη του αιτήματος του 52χρονου θα κριθεί οριστικά από τη Διάταξη που αναμένεται να εκδώσει η Ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες.

Ο 52χρονος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, καθώς σε μία από τις σπάνιες σε τοπικό επίπεδο περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, αλλά και για απειλή σε βάρος της συντρόφου του, κατ’ εξακολούθηση. Η βιαιότητα της επίθεσης που δέχθηκε η 44χρονη από τον 52χρονο σύζυγό της σημειωνόταν στην ιατροδικαστική έκθεση, καθώς τα χτυπήματα, μεταξύ άλλων, προκάλεσαν «αλλοίωση των χαρακτηριστικών προσώπου».

Το χρονικό του άγριου ξυλοδαρμού

Ο 52χρονος, στις 4 τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου 2023, χτυπώντας τη 44χρονη σύζυγό του, της προκάλεσε βαρύτατες κακώσεις, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική, με αποτέλεσμα η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών να παραμένει επί ημέρες νοσηλευόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κατά την απολογία του ο 52χρονος κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί τις πράξεις του, δηλώνοντας, ωστόσο, πως «δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση», αποδίδοντας την αντίδρασή του «σε βρασμό ψυχής». Εξηγήσεις που δεν έγιναν πιστευτές, με αποτέλεσμα να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και με την υπεράσπισή του να υποβάλει το αίτημα της άρσης της κράτησης και της αντικατάστασης με όρους (περιοριστικοί) που θα όριζαν οι δικαστικές αρχές.

Τα πολλαπλά, ωστόσο, χτυπήματα που δέχθηκε η 44χρονη (σ.σ. περιγράφονται αναλυτικά στην ιαιατροδικαστική έκθεση), ο αριθμός των πληγμάτων, η ένταση και η επαναληπτικοτητα τους «που αποδεικνύουν ανθρωποκτόνο δόλο» φαίνεται πως ελήφθησαν υπόψη από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, η οποία απέρριψε το αίτημα του 52χρονου.

Υπενθυμίζεται πως στην ιατροδικαστική έκθεση περιγράφεται λεπτομερώς η «πολλαπλότητα» των βαριών σωματικών βλαβών που υπέστη η 44χρονη σε κεφαλή, θώρακα και κοιλία, εντάσσοντάς την στην κατηγορία των «πολυτραυματιών», σημειώνοντας, μάλιστα, πως για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη θα απαιτηθεί «μακροχρόνια αποθεραπεία». Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται, επίσης, και η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σπίτι του ζεύγους μετά τον ξυλοδαρμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ