ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα: Δεκτό το αίτημά της για υφ΄ όρον απόλυση ως μητέρα ανηλίκου

Αποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα: Δεκτό το αίτημά της για υφ΄ όρον απόλυση ως μητέρα ανηλίκου
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αποφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η Πόλα Ρούπα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θήβας έκανε δεκτό το αίτημά της για υφ΄ όρον απόλυση επειδή είναι μητέρα ανήλικου τέκνου.

Kατά τις ίδιες πηγές, η Πόλα Ρούπα θα περάσει την πόρτα των φυλακών Θηβών στις 6 το απόγευμα. Οι όροι που της επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ δύο φορές τον μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα.

Η 54χρονη σήμερα Πόλα Ρούπα είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς της και τον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Είχε κατηγορηθεί για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2014 και τον Απρίλιο του 2021 η ποινή της για την επίθεση μειώθηκε. Έτσι παρόλο που αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, τελικά καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Η Πόλα Ρούπα σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν ηθικός αυτουργός της επίθεσης με φυσικό αυτουργό τον σύντροφο της.

Το χτύπημα στην ΤτΕ είχε γίνει νωρίς το πρωί μέσω αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Αμερικής έξω από το κτήριο της τράπεζας. Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη και είχε προκαλέσει ζημιές σε κτήρια και καταστήματα σε μεγάλη απόσταση, ωστόσο δεν είχε τραυματιστεί κανείς, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.

Στις 25 Απριλίου 2014, με ανακοίνωση του ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η ενέργεια «αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ