ΕΜΥ: Χειμωνιάτικο τοπίο με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές καταιγίδες - Επικαιροποιημένο δελτίο
Ανανεώθηκε:
Ξεκινά από σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου, το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει τη χώρα για τουλάχιστον 48 ώρες με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.
Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, επιβεβαιώνει ότι το Σαββατοκύριακο θα θυμίζει χειμώνα καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που έρχεται από τα βόρεια βορειοδυτικά θα εξαπλωθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Ειδικότερα η επικαιροποίηση του δελτίου επιδείνωσης της ΕΜΥ αναφέρει:
Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην βορειοανατολική ηπειρωτική και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.
Πιο αναλυτικά:
Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά πελάγη. Επίσης πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.
Τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ - Τι προβλέπει για το ρωσικό πετρέλαιο
20:28
Κεφαλογιάννης: Σε 24 ώρες η ΔΑΕΕ βρήκε τα αίτια της έκρηξης στα Τρίκαλα- Άμεση η επέμβαση στο Πέραμα
20:20
Πολωνία : Μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε στρατιωτική βάση της Πολωνίας στις 28 Ιανουαρίου
20:14
Κομφούζιο στον Κηφισό από καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων
20:12