ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Εύβοια: Εντοπίστηκε ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός

Θρίλερ στην Εύβοια: Εντοπίστηκε ακόμη ένας ανθρώπινος σκελετός
EUROKINISSI

Ακόμη ένα μακάβριο εύρημα εντόπισαν συνεργεία του δικτύου αστικών λυμάτων στη βόρεια Εύβοια, καθώς ανακάλυψαν επιπλέον έναν ανθρώπινο σκελετό κατά τη διάρκεια εκσκαφών.

Συγκεκριμένα άλλος ένας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε στο κέντρο της Ιστιαίας, κατά τις εργασίες του δικτύου αστικών λυμάτων, σε μικρή απόσταση από όπου πρόσφατα βρέθηκαν και οι άλλοι πέντε.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα evima.gr, διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν θαμμένοι σε αυτό το σημείο οι δύο άθικτοι σκελετοί.

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, σίγουρα καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους.

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι σκελετοί αυτοί αποτελούν αρχαιολογικό εύρημα ή λείψανα αποθανόντων σε όψιμη ιστορική περίοδο – όπως για παράδειγμα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ή σε ακόμη πιο ύστερο χρόνο.

Οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιστιαίας- Αιδηψού, Γιάννη Κοντζιά, πρόκειται για σκελετούς που βρέθηκαν στο σημείο δίχως να υπάρχουν ίχνη ταφής τους, δηλαδή κάποιου συγκεκριμένου τελετουργικού και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το σε ποιους ανήκουν.

Σίγουρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρόκειται για αποθανόντες πριν από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό αφού μετά στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργήθηκε δρόμος.

Το πιθανότερο σενάριο, βάσει και του βάθους στο οποίο βρέθηκαν, είναι να σχετίζονται με την Οθωμανική Περίοδο και ενδεχομένως να πρόκειται για ανθρώπους που απεβίωσαν πριν την επανάσταση του 1821.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν προκύπτει να σχετίζονται με κάποια ταφή, παρά το γεγονός πως στην περιοχή υπήρχε -βάσει ιστορικών στοιχείων- οθωμανικό νεκροταφείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ