ΕΛΛΑΔΑ

Έδωσε τα λεφτά από τα κάλαντα για να πάρει εξοπλισμό η αστυνομία

Έδωσε τα λεφτά από τα κάλαντα για να πάρει εξοπλισμό η αστυνομία
EUROKINISSI

Σπάνια οι αστυνομικοί συντάκτες έχουν την ευκαιρία να μεταδώσουν αυτό που λέμε "την ευχάριστη είδηση της ημέρας". Χθες όμως ήταν μία από αυτές τις ημέρες.

Και φάνηκε από το πρωί όταν ο Φάνης, μόλις 14 ετών, πέρασε τη μεγάλη πύλη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κατευθύνθηκε στο γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας. Μαζί του ήταν ο μπαμπάς του αλλά και ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Θερμού, ενός μικρού χωριού στην ορεινή Τριχωνίδα της Αιτωλοακαρνανίας.

Με την ωριμότητα ενήλικα στο βλέμμα και το όνειρο να γίνει αστυνομικός, ο Φάνης έδωσε στον αρχηγό της αστυνομίας όλο το χαρτζιλίκι του από τα κάλαντα μιας ολόκληρης χρόνιας για να πάρει ασυρμάτους ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Θερμού και να κάνουν καλύτερα οι λιγοστοί αστυνομικοί του τμήματος, τη δουλειά τους.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ο 14χρονος μαθητής παρέδωσε στα χέρια του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Κώστα Τσουβάλα, μια μελέτη με τον τίτλο" 10 λύσεις που θα αλλάξουν την αστυνομία". "Από 8 χρόνων μας λέει ότι θέλει να γίνει αστυνομικός και προχθές με ρώτησε αν μπορώ να του πάρω και βιβλία νομολογίας να αρχίζει να διαβάζει", δήλωσε ο πατέρας του Φάνη στο CNN Greece. Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς ο πατέρας του Φάνη δεν είναι αστυνομικός, αλλά ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ