ΕΛΛΑΔΑ

Διάλογοι «φωτιά» του αστυνομικού που παρίστανε τον οικονομολόγο - Πώς είχαν στήσει την απάτη

Διάλογοι «φωτιά» του αστυνομικού που παρίστανε τον οικονομολόγο - Πώς είχαν στήσει την απάτη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τηλεφωνικές συνομιλίες που αποδεικνύουν την εμπλοκή του αστυνομικού στην εταιρεία η οποία καταγγέλλεται για απάτη ιδιωτών που ήθελαν να μπουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Ο αστυνομικός σύμφωνα με τη δικογραφία των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προσποιούταν τον οικονομολόγο-δικηγόρο, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψεύτικο όνομα, όταν επικοινωνούσε με τα υποψήφια θύματα για να κλείσει τη συμφωνία και να πείσει ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό παρά το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρο πως δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις.

Χαρακτηριστικά ο αστυνομικός καταγράφεται από τον κοριό της ΕΛΑΣ την ώρα που επικοινωνεί με ένα υποψήφιο θύμα:

«Είμαι ο Κ.Μ., σας έχω καλέσει από την εταιρεία (…..) Είμαστε οικονομολόγοι- δικηγόροι, μας είχατε βρει από μια διαφήμιση σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Εμείς είμαστε πολύ επαγγελματίες στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Ο αστυνομικός αποκαλούσε «boss» τον ιδιώτη που φέρεται να διηύθυνε την εταιρεία η οποία εμφανιζόταν ως μια από τις μεγαλύτερες σε αυτό τον τομέα, ενώ χρησιμοποιούσε ως όνομα, κάνοντας ένα μικρό αναγραμματισμό, τον τίτλο μιας από τις μεγαλύτερες οικονομικές εταιρείες του εξωτερικού.

Οι επικοινωνίες του ιδιώτη με τον αστυνομικό ήταν συχνές:

Ιδιώτης: Έχουμε καμία συνάντηση αύριο;

Αστυνομικός: Έναν πελάτη που θα του στείλω αύριο σύμβαση και θα κάνει επιτόπου. Θα μας βάλει λεφτά

Ο αστυνομικός μια φορά την εβδομάδα ήταν επιφορτισμένος από την υπηρεσία του να κάνει περιπολίες ασφαλείας με μηχανή γύρω από το κτήριο του Μαξίμου. Σε πολύ κοντινή απόσταση, μάλιστα, ήταν τα γραφεία της οικονομικής εταιρείας και όπως ο ίδιος έλεγε δεν πήγαινε στην υπηρεσία, αλλά στάθμευε το δίκυκλο στο Τμήμα της περιοχής και πήγαινε στην εταιρεία για να υποδυθεί τον οικονομολόγο.

Αστυνομικός: Δουλειά πήγα κανονικά, δεν έχω σταματήσει ούτε στο γραφείο, ούτε στην αστυνομία. Την έχω αρπάξει γιατί είμαι Μαξίμου εκεί γύρω κάνω δίκυκλα. Την έχω φτιάξει εκεί για να είμαι κοντά στο Σταύρο.

Μέχρι στιγμής, οι Αδιάφθοροι έχουν εντοπίσει πάνω από 70 περιπτώσεις ιδιωτών που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος, ενώ η ανακρίτρια θα ψάξει σε βάθος χρόνου όλες τις περιπτώσεις με τις οποίες έχουν ασχοληθεί. Ο αστυνομικός και ο ιδιώτης έχουν συλληφθεί και έχουν ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ