ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το κοκτέιλ ναρκωτικών στην 16χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το κοκτέιλ ναρκωτικών στην 16χρονη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών,  μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο σίσα ή κοκαΐνη των φτωχών.

Οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.

Σε ότι αφορά την έκτη συλληφθείσα, ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παράβασης του ν. περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη και της συμμορίας.

Η 16χρονη είχε μπλεχτεί στα δίχτυα του κυκλώματος και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων και της μητέρας της δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Μάλιστα η μητέρα της ανήλικης περιέγραψε πως ενώ έψαχνε το παιδί της, την ειρωνεύονταν.

«Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά, όταν την έψαχνα να την βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή.

Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέληση της. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεση της.

Το χρονικό

Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι 17χρονου στον Βύρωνα, όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το λεγόμενο «σίσα» γνωστό και ως «η κόκα των φτωχών». Το επόμενο πρωί η φίλη του κοριτσιού, όταν ξύπνησε στο ίδιο σπίτι, διαπίστωσε πως η 16χρονη δεν είχε τις αισθήσεις της και κάλεσε ασθενοφόρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ