Βουλή: Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ανασυγκρότηση Θεσσαλίας και Έβρου
Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να συζητηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών το σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και του Έβρου.
Η συζήτηση, που εισήχθη μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ξεκινήσει στις 11:00 με την ομιλία του ίδιου.
Η ενημέρωση διεξάγεται με τη διαδικασία του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της κυβέρνησης.
Ο Κανονισμός προβλέπει επίσης απάντηση του πρωθυπουργού στις απόψεις της αντιπολίτευσης, δευτερολογία των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης, ενώ η συζήτηση ολοκληρώνεται με τριτολογία του πρωθυπουργού.
Θα δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη
Υπενθυμίζεται ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε επισημάνει πως, με βάση «την πραγματογνωμοσύνη που έκανε στην περιοχή η ολλανδική εταιρεία HVA International, ειδική στη διαχείριση υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας» κρίνεται αναγκαία η αλλαγή της προσέγγισης «γύρω από τη διαχείριση των υδάτων και των πλημμυρών αλλά και να αποδεχτούμε το γεγονός ότι ο ανασχεδιασμός αυτός θα πάρει χρόνο και θα κοστίσει χρήματα».
Εξήγησε πως, η αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει «με την πεποίθηση ότι η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που υπέστη η περιφέρεια Θεσσαλίας θα λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για να οργανώσουμε ξανά και καλύτερα από μηδενικής βάσης τα έργα διαχείρισης υδάτων, αντιπλημμυρικής προστασίας, καλλιεργειών, δόμησης και κρίσιμων υποδομών στις περιοχές που κρίνονται ως οι πλέον ευπαθείς και ευάλωτες σε νέα πλημμυρικά φαινόμενα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από τις φωτιές στον Daniel: Η καταστροφή σε αριθμούς (infographic)
Ευθύμιος Λέκκας: «Ίσως οι μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη Ελλάδα, αυτές της Θεσσαλίας»
Απεργία 21ης Οκτωβρίου: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Ποια τα αιτήματά τους
20:46
Πυρηνική άσκηση με δυνάμεις από 17 χώρες ξεκίνησε το ΝΑΤΟ - Απόρρητο το σενάριο
20:37
Τζος Χακ: Ποιος είναι ο διπλωμάτης που αναλαμβάνει προσωρινά επικεφαλής της πρεσβείας στην Αθήνα
20:27
Οι 343 ημέρες της Γκίλφοϊλ στην Αθήνα - Οι κοσμικές εμφανίσεις, οι συμφωνίες και το «άδειασμα» Τραμπ
20:18