ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο - Κλειστό το κέντρο

Συγκεντρώσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο - Κλειστό το κέντρο
Συγκέντρωση των δικηγόρων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην Αθήνα ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Φιλελλήνων έχει προχωρήσει η Αστυνομία καθώς είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Ειδικότερα, συγκεντρώσεις ορίστηκαν στις 12:00 στην πλατεία Κοραή και στις 13:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων οι συλλογικοί φορείς των δικηγόρων, των οδηγών ταξί, των μηχανικών, των ιατρών, αλλά και Φοιτητικοί Σύλλογοι, με τους νέους και τις νέες να στέκονται στο πλευρό των επαγγελματιών, ως μελλοντικοί εργαζόμενοι.

Οι λόγοι για τους οποίους διαμαρτύρονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφορούν, μεταξύ άλλων, την προωθούμενη «εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος» η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους «πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Συμβολικά θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ