ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Στις έξι το απόγευμα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Σύνταγμα: Στις έξι το απόγευμα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Eurokinissi

Φωταγωγείται σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος, το εντυπωσιακό έλατο, ύψους 17 μέτρων, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το ξεκίνημα της φωταγώγησης της πόλης της Αθήνας.

Το δέντρο που μεταφέρθηκε και φέτος από το Καρπενήσι, θα ανάψει τα φώτα του, σήμερα το απόγευμα και θα δώσει Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στην πρωτεύουσα της Αθήνας.

Το εντυπωσιακό δέντρο θα στολιστεί με συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, με α πανέμορφα στολίδια και εκατοντάδες μπάλες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος θα φωταγωγήσει το δέντρο, σε δήλωσή του τονίζει: «Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα θα λάμψει. Η φωταγώγηση ξεκινά την Πέμπτη από την “καρδιά” της πόλης και απλώνεται σε όλες τις γειτονιές. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος για να ζήσουν από κοντά την πρώτη λαμπερή γιορτή της φετινής χριστουγεννιάτικης Αθήνας».

Η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε μία μεγάλη μουσική σκηνή και θα υποδεχθεί τους ταλαντούχους ερμηνευτές Δώρο Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή που σε μια μοναδική σύμπραξη με την Athens Big Band, θα παρουσιάσουν διασκευές αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Οι ξεχωριστές φωνές τους θα ενωθούν με τη μεγάλη μπάντα του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας τον ρυθμό της γιορτινής περιόδου. Οικοδεσπότες της πρώτης εορταστικής βραδιάς των Χριστουγέννων θα είναι το αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι θα φέρουν το «Στούντιο 4» στην «καρδιά» της γιορτινής Αθήνας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της θα υπάρχει παράλληλη απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ