ΕΛΛΑΔΑ

Καταιγίδες αλλά και 37άρια την Παρασκευή

Καταιγίδες αλλά και 37άρια την Παρασκευή
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Βροχές και καταιγίδες αλλά και θερμοκρασία που θα αγγίξει ακόμη και τους 37 βαθμούς κελσίου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Ειδικότερα, από το μεσημέρι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στη δυτική και βόρεια χώρα οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα και έπειτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στα ορεινά της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο από 20 έως 37, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη κεντρική και βορειοδυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 36 και στην Κρήτη από 17 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο, όπως αναφέρει το meteo.gr, θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως προς το βράδυ θα γίνου δυτικοί και νοτιοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά όπου και υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ