ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αποθήκη με ποτά - μπόμπες - Οι διάλογοι του κυκλώματος

Νέα αποθήκη με ποτά - μπόμπες - Οι διάλογοι του κυκλώματος
ΓΑΔΑ

Η νέα έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για το μεγάλο κύκλωμα που έφερνε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας παράνομα ποτά έφερε στην επιφάνεια μια ακόμη αποθήκη της συμμορίας στη περιοχή του Βόλου όπου η εγκληματική οργάνωση παρασκεύαζε ποτά “μπόμπες” για τα νυχτερινά μαγαζιά της Αττικής ακόμα και για κάβες.

Η νέα έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για το μεγάλο κύκλωμα που έφερνε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας παράνομα ποτά με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια δασμοί και φόροι για το κράτος, αλλά και να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών στη χώρα, έφερε στην επιφάνεια μια ακόμη αποθήκη της συμμορίας στη περιοχή του Βόλου όπου η εγκληματική οργάνωση παρασκεύαζε ποτά “μπόμπες” για τα νυχτερινά μαγαζιά της Αττικής ακόμα και για κάβες.

Στην έρευνα που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν 4 δεξαμενές με καθαρό οινόπνευμα, 2.680 φιάλες ποτών και διάφορες παράνομες ετικέτες που τα μέλη του κυκλώματος θα έβαζαν πάνω στα ποτά μπόμπες για να τα παρουσιάσουν ως γνήσια.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της οικονομικής αστυνομίας «πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα με ασύλληπτα κέρδη για τους δράστες και εκατομμύρια χαμένους δασμούς».

Όπως είχαν διαπιστώσει οι Αρχές, τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν όλους τους συνωμοτικούς κανόνες και από την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους προέκυψε ακόμα και οι κωδικοί που χρησιμοποιούσαν.

Το cnn.gr φέρνει στην δημοσιότητα διαλόγους μεταξύ των κακοποιών που κατέγραψε η οικονομική αστυνομία.

Πέτυχαν την.., μπόμπα

Στον πρώτο διάλογο μέλη της συμμορίας συνομιλούν για το ποσό καλό είναι ένα ουίσκι μπόμπα που διοχέτευσαν στην αγορά και κανένας δεν μπορεί να το καταλάβει.

Κώστας 2: "και το ουίσκι ,ουισκάρα ε..."

Άγνωστος: "ωραίο ρε μ..."

Κώστας 2: "Γ..μαει το ουίσκι φίλε, όπου και, σε όλη την Ελλάδα που το έχω δώσει έχουν πάθει πλάκα. Δηλαδή δεν το παίρνεις χαμπάρι, δεν το παίρνεις χαμπάρι!!!!"

Άγνωστος: "....λίγα παγάκια ....μια χαρά... Βάλε ένα

(γνήσιο) και ένα δικό μας δίπλα και πιες ...."

Απέφευγαν τον «γέρο»

Το παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόταν στη Βουλγαρία φρόντιζε να παρακολουθεί με ένα μέλος του ποιοι υπάλληλοι στο τελωνείο είχαν βάρδια κάθε φορά που έπρεπε να περάσει με φορτηγά το παράνομο φορτίο στην Ελλάδα.

Πάντοτε απέφευγαν τις βάρδιες που ήταν ένας υπάλληλος, ο οποίος δεν "συνεργαζόταν μαζί τους" και του είχαν δώσει μάλιστα το προσωνύμιο " γέρος"

Βούλγαρος: "....ναι.."

Λάκης: " Ελάτε λίγο κάτω να βλέπετε γιατί μπορεί να είναι ο γέρος.."

Βούλγαρος: "..ε;"

Λάκης: "Ελάτε κάτω να βλέπετε γιατί μπορεί να είναι ο γέρος εδώ, ο γέρος κατάλαβες;"

Πρόσεχαν κάθε τους κίνηση

Σε συνομιλία μεταξύ μελών της εγκληματικής οργάνωσης φαίνονται και τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρναν κατά τη μεταφορά του παράνομου φορτίου. Συγκεκριμένα στην παρακάτω συνομιλία φαίνεται ότι ο "Λάκης" θα προπορευτεί του φορτηγού με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη για πιθανό μπλόκο της αστυνομίας.

Λάκης: "και μόλις περάσει αυτά εδώ πες του να σταματήσει λίγο στο πρώτο βενζινάδικο για να φύγουμε μπροστά εμείς... κατάλαβες; Να προλάβουμε να φύγουν, να κάνουν δρόμο εντάξει; Και μετά να πάει το άλλο στο βενζινάδικο μόλις περάσουμε εμείς.."

Βούλγαρος "εντάξει "

Με την υπόθεση αυτή ασχολήθηκε μια μικρή κλειστεί ομάδα αστυνομικών της οικονομικής αστυνομίας και ενημερωνόταν για την εξέλιξη των ερευνών μόνο ο προϊστάμενος της, Μανώλης Πλουμής. Μόνο όταν πια η έρευνα έφτασε στο τελικό στάδιο χρησιμοποιήθηκαν όλοι η αστυνομικοί της υπηρεσίας καθώς έγιναν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αττική και βόρειο Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ