ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Bettina»: Μήνυμα του 112 και στην Αττική - Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κακοκαιρία «Bettina»: Μήνυμα του 112 και στην Αττική - Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής το απόγευμα του Σαββάτου (25/11), λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που έχουν πλήξει τη χώρα τις τελευταίες ώρες. 

Νωρίτερα, μήνυμα του «112» εστάλη στις Κυκλάδες, το βόρειο Αιγαίο, τις περιοχές του Πατραϊκού και του Κορινθιακού Κόλπου, προειδοποιώντας τους πολίτες για θυελλώδεις ανέμους και καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Παράλληλα, συστήνεται στους κατοίκους η αποφυγή των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έλαβαν οι κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη και Πάτρα το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στην περιοχή τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, «αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Στο μεταξύ, η πρόγνωση της ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του δελτίου που προβλέπει θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω του χαμηλού βαρομετρικού Βettina, που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα εννέα και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ. Η εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Παρασκευή 24/11, αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων ως εξής:

Κακοκαιρία αναμένεται το Σαββατοκύριακο (25-11-23 και 26-11-23), με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ