ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Bettina»: Ντύθηκε στα «λευκά» η Φλώρινα

Κακοκαιρία «Bettina»: Ντύθηκε στα «λευκά» η Φλώρινα
Φωτογραφία αρχείου από χιονοπτώσεις στη Φλώρινα EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στα «λευκά» έντυσε η κακοκαιρία «Bettina» τη Φλώρινα, με τα πρώτα χιόνια να σκορπίζουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, μετά από έναν ιδιαίτερα θερμό Νοέμβρη .

Η κακοκαιρία που «επελαύνει» τις τελευταίες ώρες στη χώρα «πρόκειται για σύστημα που έρχεται από τα Βαλκάνια, και θα έχει πλήθος φαινομένων, το οποίο θα σκεπάσει με κρύο και την Ελλάδα» εξηγεί στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Κύρια χαρακτηριστικά του, θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά της βορείου Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι, λόγω της ψυχρής εισβολής, από το απόγευμα του Σαββάτου (25/11) σημειώθηκαν χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, στα λευκά «ντύθηκε» το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης (εκτός του Βορείου Έβρου όπου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα).

Πρόσκαιρα τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Πελοποννήσου, σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ