ΕΛΛΑΔΑ

Καθολική αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για το φορολογικό νομοσχέδιο

Καθολική αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για το φορολογικό νομοσχέδιο
Eurokinissi

Σε ισχύ είναι από σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, η απόφαση των δικηγόρων της Αθήνας για καθολική αποχή από τα καθήκοντα τους, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο για το πλαφόν του τεκμαρτού εισοδήματος.

Οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε όλες τις δίκες και διαδικασίες (Κτηματολόγιο, υποθέσεις Τραπεζών και Δημοσίου, προσημειώσεις, καταθέσεις, κ.λπ.) σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΔΣ το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, με πρόταση για επ’ αόριστο απεργία.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με την ιδιότητα του δικηγόρου κλήθηκε την ερχόμενη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 να παρέχει εξηγήσεις επί του περιεχομένου του φορολογικού νομοσχεδίου.

Επίσης η επιτροπή εκκαθάρισης του μητρώου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κάλεσε τον κ. Χατζηδάκη να παρέχει για τις οφειλές των συνδρομών του προς τον ΔΣΑ που είναι μέλος από το 2019 έως σήμερα.

Η απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις 23 Νοεμβρίου 2023

1) Καθολική αποχή από την Δευτέρα 27.11 έως και την Παρασκευή 1.12.2023, από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

α) αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ),

β) αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές,

γ) αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κλπ)

δ) αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

2) Οικονομική ενίσχυση των Δικηγόρων (μέσω του Λογαριασμού Αλληλεγγύης) που επιβαρύνονται δυσανάλογα από την απώλεια εισοδήματος λόγω της αποχής από δίκες, βάσει κριτηρίων που θα εξειδικευθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ.

3) Εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ την Τετάρτη 29.11.2023 για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ