ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνα εμφανίστηκαν σε κατοικημένες περιοχές σε Καλαμαριά και Χαριλάου

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνα εμφανίστηκαν σε κατοικημένες περιοχές σε Καλαμαριά και Χαριλάου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βόλτα σε κατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, έκαναν επτά αγριογούρουνα νωρίς σήμερα το πρωί, τα οποία αναζητούσαν τροφή.

Δύο αγριογούρουνα εντοπίστηκαν από τους έκπληκτους κατοίκους των περιοχών Αγίου Ιωάννη Καλαμαριάς, ενώ τουλάχιστον άλλα πέντε έκαναν την εμφάνιση τους στην Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης ήδη έχει επικοινωνήσει με το δασαρχείο «καθώς τα συγκεκριμένα ζώα ανήκουν στην άγρια πανίδα και σίγουρα δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί παρατηρητές. Είναι η δεύτερη φορά που αγριογούρουνα κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή μας. Πριν δύο χρόνια εντοπίσαμε ένα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα και δύο πέρυσι στον Άγιο Παντελεήμονα».

Από την πλευρά του το δασαρχείο διαβεβαίωσε τον δήμο Καλαμαριάς ότι θα στείλει κλιμάκιο προκειμένου να τα εντοπίσει, ενώ μέχρι τότε συμβούλεψε να μαζευτούν οι τροφές που υπάρχουν σε πυλωτές για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και τα σκουπίδια, δεδομένου ότι τα αγριογούρουνα έχουν ισχυρή όσφρηση και αναζητούν τροφή, αλλά και να μην τα πλησιάζουν οι πολίτες.

Επίσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτοικοι της περιοχής Χαριλάου, στη συμβολή των οδών Αναξιμάνδρου με Πελοπίδου, εντόπισαν ένα κοπάδι με πέντε - έξι αγριογούρουνα να κινείται στην περιοχή ψάχνοντας για τροφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ