ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία του νοσοκομείου Μεταξά με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Συνεργασία του νοσοκομείου Μεταξά με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Νοσοκομείο Μεταξά

Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί ιστορική στιγμή για το νοσοκομείο Μεταξά

Ειδικότερα, σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» υπεγράφη την Παρασκευή (24/11/2023), επισφραγίζοντας την πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο πλευρών.

Το Σύμφωνο αφορά σε σημαντικές συνέργειες που διασυνδέουν το ακαδημαϊκό περιβάλλον με τον κλινικό χώρο, με σκοπό την προαγωγή του εκπαιδευτικού και επιστημονικού έργου στον τομέα της Υγείας, και την παροχή σύγχρονης εκπαίδευσης στα στελέχη των νοσοκομείων. Άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci – Ασφαλής Νοσηλευτική Φροντίδα Ασθενών», μια πρωτοβουλία του Ιατρού κ. Όθωνα Μανωλάκου και με επιστημονικά υπεύθυνη την Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Τουλιά – Τσάβαλου. Κοινός στόχος των διοικήσεων του Νοσοκομείου Μεταξά και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι ο σχεδιασμός και η ίδρυση Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής.

Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να δρομολογηθούν και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την κατάρτιση σύγχρονων νοσηλευτών, με απώτερο στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ίδρυσης πανεπιστημιακής κλινικής εντός του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά συνυπογράφει το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Αναπλ. Διοικητή του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» Σαράντο Ευσταθόπουλο, καθώς η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των νοσοκομείων και εν γένει του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εξαρτώνται καίρια από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της στελέχωσης με εξειδικευμένους νοσηλευτές. Με τα Ακαδημαϊκά Τμήματα που θεραπεύουν τον τομέα Υγείας, το ΠΑ.Δ.Α., είναι σε θέση και έχει τη βούληση να συνδράμει στη βελτίωση της λειτουργικότητας των νοσοκομείων με σκοπό την προσφορά ουσιωδών και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τον ασθενή και την προαγωγή της κοινωνικής ωφελιμότητας.

Ο Αναπλ. Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Ευσταθόπουλος, αναφερόμενος στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, σημείωσε ότι η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί ιστορική στιγμή για το Νοσοκομείο. Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά, τόσο του ιδίου όσο και όλων των στελεχών του Νοσοκομείου, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α. κ. Καλδή για την καθοριστική συμβολή του στην επίσπευση των διαδικασιών, ενώ τόνισε πως αποτελεί κοινό όραμα η ίδρυση του πρώτου Δημόσιου Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής. Τέλος, υπογράμμισε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και τη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεταξά σε όλα τα επίπεδα, με μοναδικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλότατου επιπέδου.

Την ικανοποίησή τους και την πρόθεση να προχωρήσουν στην υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας εξέφρασαν οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, μετά την υπογραφή του Συμφώνου. Από πλευράς ΠΑ.Δ.Α., συμμετείχε η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Καθηγήτρια Βασιλική Κεφαλά, η Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής, Καθηγήτρια Μάρθα Κελέση-Σταυροπούλου, η Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής Γεωργία Τουλιά – Τσάβαλου και ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Νοσηλευτικής, Δημήτριος Παπαγεωργίου. Από πλευράς του Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» συμμετείχαν η κ. Αικατερίνη Μανούσου, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η κ. Πελαγία Μπατίκα, Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ο Ιατρός κ. Παναγιώτης Μανίκης, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος, η κ. Ελένη Πέτρακα, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Ποιότητας, Έρευνας και Εκπαίδευσης και ο Ιατρός κ. Όθωνας Μανωλάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ