ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Προφυλακιστέος ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Προφυλακίστηκε ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων διαπίστωσε ότι τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο 2023 – Ιανουάριο και Ιούνιο- ο 68χρονος ιερέας, εκμεταλλευόμενος τη φιλία του με τον πατέρα του ανήλικου παιδιού, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του.

Όλους αυτούς τους μήνες ο 12χρονος φοβισμένος δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν.

Ο ιερέας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δηλώνει αθώος και υποστηρίζει πως «δεν έχουν γίνει οι σωστές περιγραφές».

Σημειώνεται ότι, ο 68χρονος ήταν γνώριμος των Αρχών, αφού το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος τότε ενός ανηλίκου.

Πώς δρούσε ο 68χρονος

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο ιερέας αρχικά κέρδισε την εύνοια του πατέρα του αγοριού. Άρχισε να πηγαίνει επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειας και τους έκανε να πιστέψουν ότι είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης.

Τι είπε ο 12χρονος για τον ιερέα

«Προσπαθούσε συνεχώς να είναι μόνος μαζί μου. Πότε στο σπίτι μας, πότε στο δικό του σπίτι. Είναι φίλος της οικογένειάς μας. Όμως ένιωθα άσχημα κάθε φορά που με πλησίαζε. Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματός μου και με έκανε να αισθάνομαι άβολα» φέρεται να είπε ο ανήλικος, σύμφωνα με το Star.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ιερέα και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ