ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Εκστρατεία για τη στοματική υγεία - Μοιράστηκαν 1.854 οδοντόβουρτσες σε μαθητές

Ρέθυμνο: Εκστρατεία για τη στοματική υγεία - Μοιράστηκαν 1.854 οδοντόβουρτσες σε μαθητές
Pexels

Οι προληπτικοί έλεγχοι της στοματικής υγείας σε παιδιά-μαθητές από 7 έως 9 ετών συνεχίζουν να πραγματοποιούνται με επιτυχία, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, έχοντας στο ενεργητικό τούς από την προηγούμενη σχολική χρονιά περισσότερους από 5.000 ελέγχους.

Παράλληλα με τους ελέγχους για την ευαισθητοποίηση των παιδιών, μοιράζεται σε χιλιάδες αντίτυπα το παιδικό παραμύθι της Ρένας Ανδρουλάκη «ο Γιατρός ο Κάστορας των Δοντιών ο Μάστορας».

Οι δράσεις πρόληψης ενισχύονται με τη διάθεση 13.000 οδοντοβουρτσών σε παιδιά που απεικονίζουν τον «Γιατρό τον Κάστορα». Στο πλαίσιο αυτό, παραδόθηκαν από την αντιπεριφερειάρχη κ. Λιονή στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, Λάμπρο Καρβούνη, 1.854 οδοντόβουρτσες για την Α' και Β' τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Ρεθύμνης.

«Στο φετινό πλέγμα δράσεων, προστέθηκε και η διάθεση 13.000 οδοντοβουρτσών για τα παιδιά της 1ης και της 2ας Δημοτικού σε ολόκληρη την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας παρέλαβε 1854 οδοντόβουρτσες που θα μοιραστούν στους μαθητές των Δημοτικών μας και ελπίζουμε η κίνηση αυτή να τους ευαισθητοποιήσει και να μεταδώσει το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η προστασία και η φροντίδα της στοματικής υγιεινής» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ