ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ανοιξιάτικο διήμερο με 23 βαθμούς και συννεφιά - Χαλάει από βράδυ Κυριακής

Καιρός: Ανοιξιάτικο διήμερο με 23 βαθμούς και συννεφιά - Χαλάει από βράδυ Κυριακής
AP Photo/Kin Cheung

Με αρκετή συννεφιά θα κυλήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, οι θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν υψηλές αφού το θερμόμετρο θα φτάσει τους 23 βαθμούς, ενώ οι νοτιάδες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές το Σάββατο στην Ήπειρο, στην ορεινή δυτική Θεσσαλία και στη βορειοδυτική Στερεά, όπου θα αφήσει και κάποιες -ασθενούς κατά βάση- βροχές.

  • Το Σάββατο οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 4 με 6 και ακόμα πιο ενισχυμένοι στο Ιόνιο και στα βορειοανατολικά.

Σύμφωνα με τον μετερεωλόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από το βράδυ όμως της Κυριακής θα έχουμε αισθητή πτώση και αλλαγή των ανέμων σε πιο βόρειους.

  • Την Κυριακή οι βροχές θα γίνουν πιο πυκνές, επηρεάζοντας τις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και στα βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο, Σάββατο, 2/12, προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές σε όλη τη χώρα. Λίγες ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 22 με 23 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

  • Την Κυριακή 3/12, προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια ενώ από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών.
    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς και στα υπόλοιπα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Από το βράδυ της Κυριακής η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα 4/12, όπου ις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ