ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Ιερώνυμου με αθλητές και παράγοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας

Συνάντηση Ιερώνυμου με αθλητές και παράγοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση με αθλητές προπονητές και παράγοντες της Ολυμπιακής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συναντήθηκε με εικοσιδύο αθλητές και αθλήτριες, με προπονητές, με τον Σπύρο Καπράλο, πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τον Ισίδωρο Κούβελο, πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος τους ευχήθηκε να επιστρέψουν νικητές ωστόσο, σημείωσε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει η προσπάθεια και όχι μόνο το βραβείο.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μοίρασε σε όλους ένα μικρό σταυρουδάκι και ένα βιβλίο. Από την πλευρά τους οι Καπράλος και Κούβελος πρόσφεραν στον Αρχιεπίσκοπο την επίσημη φανέλα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» κι ένα βιβλίο με την ιστορία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

2561097

Πηγή: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Νωρίτερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συνοδευόμενος από το Διευθυντή της «Αποστολής» Κωστή Δήμτσα και το διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρη Κονιδάρη και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από πέντε ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Υποδοχής και Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ.Παυλόπουλος εξήρε το ρόλο της Εκκλησίας, στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι πολίτες της και αναφέρθηκε στη συμπαράσταση της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος "όπως αρμόζει στον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες μας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ