ΕΛΛΑΔΑ

Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ

Στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΚΠΑ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Πρωτιά για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ΕΚΠΑ συγκαταλέγεται στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου σύμφωνα με στοιχεία που αντλούν οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος με βάση τη θέση του στις διεθνείς κατατάξεις.

Από τα τουλάχιστον 18 χιλιάδες Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα παγκοσμίως, στην 1η φάση αξιολόγησης, ξεχωρίζουν τα καλύτερα 1.000 ή 4.000 Ιδρύματα και στη συνέχεια, στη 2η φάση αξιολόγησης, προχωρούν στις τελικές κατατάξεις σε έναν κατάλογο 500 ή 1.000 Ιδρυμάτων".

Συνεπώς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με βάση αυτού του είδους την "αυτοαξιολόγηση" το ΕΚΠΑ συγκαταλέγεται "στο 5% περίπου των καλύτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στον κόσμο" εκεί όπου ανήκουν δηλαδή, "όσα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εμφανίζονται στους τελικούς καταλόγους κατάταξης".

Σύμφωνα με την κατάταξη National Taiwan University, το ΕΚΠΑ καταλαμβάνει την 217η θέση ανάμεσα στα 924 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από τις τέσσερις χιλιάδες Ανώτατων Ιδρυμάτων των οποίων τα στοιχεία εξετάσθηκαν και προκρίθηκαν αρχικώς. Το ΕΚΠΑ, μάλιστα, αν συνυπολογισθεί πλήρως ως κριτήριο ο αριθμός των Τμημάτων του, τοποθετείται στην 196ηθέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ