ΕΛΛΑΔΑ

Αυθαίρετη η κατασκήνωση στο ΑΠΘ, λέει ο δήμος Θεσσαλονίκης

eurokinissi

«Αυθαίρετη και ιδιαίτερα προβληματική» χαρακτηρίζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης την κατασκήνωση "No Border Camp-Thessaloniki 2016" που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη ανεκτική και φιλόξενη, όμως ″δράσεις όπως το No Border Camp πρέπει να υπόκεινται στους βασικούς κανόνες λειτουργίας της πόλης, γιατί η πόλη πρέπει να είναι λειτουργική προκειμένου και να προχωράει μπροστά, και πρέπει να σέβονται τους νόμους του κράτους, γιατί αλλιώς θα επικρατήσει χάος που δεν συμφέρει σε κανέναν″» αναφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Γι’ αυτό, ακόμη κι αν συμφωνεί κανείς ή ακόμη κι αν βλέπει με συμπάθεια τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο που διοργανώνει το Camp, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η εγκατάστασή του είναι αυθαίρετη και ιδιαίτερα προβληματική. Οι διοργανωτές θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν μπει στον κόπο να επιδιώξουν μια προηγούμενη συνάντηση ή συνεννόηση με τις πανεπιστημιακές αρχές ή με τον δήμο».

«Έστω και εκ των υστέρων, λοιπόν, η συνεννόηση πρέπει να υπάρξει. Λύσεις πάντα υπάρχουν και πάντα βρίσκονται. Απαιτείται, επίσης, σύνεση και επαγγελματισμός από τις αρχές, οι οποίες πρέπει να κρατήσουν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας. Μόνον έτσι το No Border Camp θα μεταδώσει το μήνυμά του στην πόλη και μόνον έτσι η πόλη θα μπορέσει να ακούσει το μήνυμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για την κατασκήνωση στο ΑΠΘ

Νέα εισαγγελική παρέμβαση έγινε σήμερα για την κατασκήνωση "No Border Camp-Thessaloniki 2016" που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Ένα 24ωρο μετά την πρώτη της παραγγελία προς τηνΑστυνομία, με την οποία ζητεί την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, η προϊσταμένη τηςΕισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, επανέρχεται με νέα παραγγελία προς τιςΑστυνομικές Αρχές.

Ζητεί εκ νέου να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που τελούνται οι ακόλουθες αξιόποινες πράξεις: "διατάραξη οικιακής ειρήνης", "παράνομη βία", "διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας" και "υποβάθμιση περιβάλλοντος". Η νέα πρωτοβουλία έρχεται μετά τις καταλήψεις δύο Σχολών του ΑΠΘ, της Νομικής και της Νέας Φιλοσοφικής.

Καλεί δε τους αστυνομικούς να την ενημερώνουν για κάθε ενέργεια που πραγματοποιούν, εφιστώντας τους την προσοχή για εφαρμογή της παραγγελίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης