ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου για τη χαμένη αμπελοκαλλιέργεια

Στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου για τη χαμένη αμπελοκαλλιέργεια
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση αγροτών EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στους δρόμους βγήκαν το μεσημέρι της Κυριακής 3/12 οι αγρότες της περιοχής και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων στον Τύρναβο, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων, μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας του περονόσπορου.

Με τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του Τυρνάβου, διεκδικώντας αποζημιώσεις που θα καλύψουν το χαμένο εισόδημα.

Όπως υποστηρίζουν, ο περονόσπορος μείωσε την παραγωγή και το εισόδημά τους, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Όπως λένε θέλουν να μείνουν στα χωριά και να συνεχίσουν την καλλιέργεια της γης τους, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση να τους ενισχύσει μετά την καταστροφή που υπέστησαν.

Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην Πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας, την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Στο πλευρό των Τυρναβιτών αγροτών βρέθηκαν και συνάδελφοί τους της Ελασσόνας, οι οποίοι λένε ότι πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης και ότι το μόνο που διεκδικούν είναι να μείνουν στον τόπο τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ