Ειδικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων
Ανανεώθηκε:
Σε ειδικές επιχειρήσεις σε Καλλιθέα, Ακρόπολη, Νέα Σμύρνη, Μαρούσι, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Γέρακα και Χολαργό για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων προχώρησε η Αστυνομία κατά το διήμερο 1 έως 2 Δεκεμβρίου.
Στο πλαίσιο των δράσεων, ελέγχθηκαν 136 άτομα, ενώ συνελήφθη 17χρονος για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σκοπός των δράσεων που έγιναν σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Τέλος, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ: «ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έξι συλλήψεις ανηλίκων στην Ελευσίνα - Απείλησαν με σουγιά ανήλικους μαθητές
Κορωπί: Σύλληψη 15χρονου για εκφοβισμό συμμαθητή του επί σειρά ετών
Μαρούσι: Σύλληψη τεσσάρων ανηλίκων για επίθεση σε βάρος συμμαθητή τους
Σε έξαρση η νεανική βία: Κλοπές - ληστείες - μαχαιρώματα στο «μενού» των αδικημάτων
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια
15:21
Τετ α τετ Μητσοτάκη με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων - Τι συζητήθηκε
15:17
Τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, ισότιμα στην αγορά εργασίας του τουρισμού
15:10
Κλειστός για τα φορτηγά ο κόμβος Ορμενίου - Ουρά χιλιομέτρων στο Τελωνείο των Κήπων
15:10