ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κρίσιμη αλλά σταθερή είναι η κατάσταση του αστυνομικού  που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο  «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη  την Πέμπτη (7/12) την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ο 31χρονος αστυνομικός, που έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της υγείας του

Ο αστυνομικός, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δέχτηκε φωτοβολίδα ναυτικού τύπου στον αριστερό του μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πάρα πολύ αίμα μέχρι να μπορέσουν οι συνάδελφοί του και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε όμως εκτάκτως άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προκειμένου να υποδεχθεί και να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αστυνομικό.

Στο πλευρό του αστυνομικού έσπευσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ο οποίος ενημερώνεται για την πορεία της υγείας του όπως και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του ένστολου ο οποίος έχει διασωληνωθεί και η κατάσταση του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη απο τον Τομεάρχη Αθλητισμού, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Μπάρκα και την Αντιστράτηγο ε.α της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Τι αναφέρει το Ιατρικό Ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ