Ρέντη: Εισαγγελική παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών
Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ζητά στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης που ήδη διενεργειται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π.
Στην παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει:
Προς την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά
Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.
Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε βαθύ κώμα ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο Ρέντη
Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη και τα επεισόδια
ΗΠΑ υπέρ Ελλάδας: Προκλητική η κύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
18:28
Μητσοτάκης από Ριάντ: «Ναι» στην παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία
18:20
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ CNN GREECE: «Λάθος να ζητούν αποζημίωση, ενώ δικαιούνται μισθό»: Τα δικαιώματα των εργαζομένων της Pizza Fan
18:12
«Χωριάτικο»: 50 άτομα στο στόχαστρο της αστυνομικής επιχείρησης για την απάτη «μαμούθ»
18:02