ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονική επίθεση χούλιγκανς στον αστυνομικό: Αφέθηκαν ελεύθεροι συνολικά 100 προσαχθέντες

Δολοφονική επίθεση χούλιγκανς στον αστυνομικό: Αφέθηκαν ελεύθεροι συνολικά 100 προσαχθέντες
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Περισσότεροι από 100 φίλαθλοι από τους συνολικά 424 που είχαν προσαχθεί από την Αστυνομία για την δολοφονική επίθεση στον 31χρονο ένστολο το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γήπεδο του βόλει, στο Ρέντη, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι αρχές έχοντας λάβει αποτυπώματα, DNA και αφότου έκαναν διασταύρωση ταυτοποίησης των στοιχείων, άφησαν συνολικά μέχρι πριν από λίγη ώρα 100 άτομα που κρατούνταν στο τμήμα αλλοδαπών.

Η αστυνομία αναζητά ανάμεσα στους 324 το άτομο ή τα τρία τέσσερα άτομα που είχαν προμηθευτεί τις φωτοβολίδες με μία εξ αυτών να ρίχνεται και να πετυχαίνει στο μηρό τον 31χρονο αστυνομικό που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς καρφώθηκε στο μηρό του η ναυτική φωτοβολίδα που έριξε κάποιο άτομο έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Αναφορικά με τα επεισόδια, χθες, όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για έναν αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στον Ρέντη.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει στατική φύλαξη, διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις στον περίβολο του γηπέδου. Κάποια στιγμή μια ομάδα περίπου 150 ατόμων, χούλιγκαν εμφανίζονται μπροστά στους αστυνομικούς και κάνουν επίθεση με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, πέτρες και καδρόνια. Ακολούθησαν σκηνές μάχης στην περιοχή και μία από αυτές τις φωτοβολίδες καρφώνεται στο αριστερό πόδι του αστυνομικού.

Η ανακοίνωση των αστυνομικών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι συνάδελφοι του άτυχου 31χρονου καλούν την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα, «έως ότου σταματήσει η εγκληματική δραστηριότητα όλων αυτών των υποκειμένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ