ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν στο Ρέντη - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτά άφησαν πίσω τους οι χούλιγκαν στο Ρέντη - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
CNN Greece

Υπολείμματα από εμπρηστικούς μηχανισμούς, πέτρες, καδρόνια, μισοκαμένα ρούχα, κροτίδες και πολλά άλλα αντικείμενα που μπορούν να οδηγήσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού στο Ρέντη, εντόπισαν οι αστυνομικοί στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Χαρακτηριστικό είναι ότι άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν στις κερκίδες του γηπέδου όπου παιζόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και άλλα στις τουαλέτες, όπου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εκεί πήγαν κάποιοι από τους οπαδούς, αλλά και τους χούλιγκαν και έβαλαν φωτιά στα ρούχα τους για να σβήσουν ίχνη.

Όλα τα ευρήματα οδηγήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένεται να φέρουν στο φως στοιχεία που θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες γύρω από τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει εξονυχιστικά τα ευρήματα στην προσπάθεια να τα αξιοποιήσει στο πλαίσιο της έρευνας, αλλά και να τα συνδέσει με αποτυπώματα ή DNA για να φτάσει στον εντοπισμό του δράστη ή τους δράστες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της και οπτικό υλικό από δύο κάμερες που έχουν καταγράψει εικόνα από τα επεισόδια και το οποίο οι αξιωματικοί ελπίζουν να βοηθήσει στην έρευνα.

Παρακάτω οι φωτογραφίες από τα ευρήματα στο γήπεδο του Ρέντη:

Αναλύεται κομμάτι φωτοβολίδας

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει αποσταλεί και ένα πλαστικό κομμάτι της φωτοβολίδας που βρέθηκε στις έρευνες στα επεισόδια στο Ρέντη. Πρόκειται για το πλαστικό μέρος της φωτοβολίδας που μένει πάνω στο χέρι όταν αυτή ενεργοποιείται.

Ωστόσο, κανείς δεν μπόρει να ξέρει αν πρόκειται για κομμάτι από τη φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό, αφού στον τόπο των επεισοδίων βρέθηκαν συνολικά τρεις.

Κρίσιμη η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν δόθηκε στη δημοσιότητα για την πορεία της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά στο Ρέντη αναφέροντας ότι η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ