ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου

Επεισόδια στο Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου
Φωτογραφία αρχείου από τις προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο Ρέντη IN TIME / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας στον 18χρονο συλληφθέντα που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρέντη.

Ειδικότερα, σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ταυτόχρονα, έχει ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές σε άγνωστους δράστες.

Η ομολογία του στους αστυνομικούς

«Αυτόν τον άντρα δεν τον ήξερα, φορούσε μια φουλ φεις κουκούλα και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Αυτός μας είπε να επιτεθούμε στους αστυνομικούς. Βγήκαμε από το γήπεδο, μας έδωσε μολότοφ, ξύλα, πέτρες και τις φωτοβολίδες».

«Εγώ δεν ήξερα να τη χρησιμοποιώ και μου έδειξε εκείνη τη στιγμή. Έριξα τη φωτοβολίδα ευθεία αυτή έκανε γκελ στο οδόστρωμα και καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού. Τον είδα να πέφτει στο δρόμο και μετά γύρισα την πλάτη μου και με τους υπόλοιπους μπήκαμε πάλι μέσα στο γήπεδο».

Αυτή ήταν η περιγραφή που έδωσε στις αρχές ο 18χρονος που βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας.

Πώς έφτασε στα ίχνη του 18χρονου η αστυνομία

Μία κατάθεση υπόπτου φέρεται να άνοιξε το δρόμο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 18χρονου ο οποίος έριξε, καθ' ομολογία του, την ναυτική φωτοβολίδα.

Ο 18χρονος έλεγε: «Χαμός έγινε έξω την πέσαμε στους μπάτσους. Εγώ πέτυχα έναν» έλεγε χαρακτηριστικά στους άλλους οπαδούς σύμφωνα με πληροφορίες της Μίνας Καραμήτρου.

Οι Αρχές, στη συνέχεια, κάλεσαν σε κατάθεση έναν οργανωμένο ύποπτο οπαδό ο οποίος αποκάλυψε ότι ο 18χρονος παραδέχθηκε σε εκείνους ότι εκείνος ήταν που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα.

Αφού εξέτασαν αυτή την πληροφορία οι αστυνομικοί εντόπισαν τον νεαρό σε σπίτι φίλης του και τον προσήγαγαν έτσι ώστε λίγη ώρα αργότερα να ομολογήσει τη πράξη του.

Ο 18χρονος είναι ένας από τους 424 που είχαν προσαχθεί από την πρώτη στιγμή και όταν προσήχθη αρχικά στο κτήριο της ΓΑΔΑ ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ