ΕΛΛΑΔΑ

Σκυλιά κατασπάραξαν 50χρονη: Κωφάλαλος ο κηπουρός δεν άκουσε τις κραυγές της άτυχης γυναίκας

Σκυλιά κατασπάραξαν 50χρονη: Κωφάλαλος ο κηπουρός δεν άκουσε τις κραυγές της άτυχης γυναίκας
Unsplash

Μια τραγική λεπτομέρεια, αποκαλύφθηκε σήμερα Δευτέρα (11/12) που αφορά στον θάνατο 50χρονης η οποία κατασπαράχθηκε από σκυλιά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης του χωριού Χρήστος Σαραμούρτης στον ΑΝΤ1 τη συγκεκριμένη στιγμή ένας κηπουρός που βρισκόταν στο κτήμα της άτυχης γυναίκας για αγροτικές εργασίες και ήταν ακουστικά και ομιλητικά ανάπηρος (κωφάλαλος) είδε πολύ καθυστερημένα την επίθεση των σκύλων στη γυναίκα, διότι προηγουμένως δεν άκουγε τις εκκλήσεις της για βοήθεια. Μάλιστα και αφού διαπίστωσε τι γινόταν και σοκαρίστηκε, του στάθηκε και πάλι αδύνατο να φωνάξει γείτονες να παρέμβουν, λόγω της ομιλητικής αναπηρίας του.

Ο νεαρός άνδρας έκανε προγραμματισμένες εργασίες, συγκεκριμένα μάζευε κλαδιά από το πρόσφατο κλάδεμα του κτήματος και τα τραβούσε δεμένα προς την έξοδο, την οποία άφησε ανοιχτή, με σκοπό να τα εναποθέσει απέναντι από το σπίτι για να τα περισυλλέξει η αρμόδια υπηρεσία.

Ο κοινοτάρχης μίλησε με εξαιρετικά εγκάρδια λόγια για τη συντοπίτισσά του, αναφέροντας ότι ήταν πρωτεργάτις και πρωτοπόρος σε πολλούς συλλόγους, και γενικότερα άνθρωπος της προσφοράς. «Έχω ξαναέρθει αντιμέτωπος με τους συγκεκριμένους σκύλους όταν ήρθαμε με τεχνικό συνεργείο να πραγματοποιήσουμε αλλαγή λαμπτήρα δημοσίου φωτισμού. Γαύγιζαν και γρύλιζαν πάρα πολύ άγρια, σκέφτηκα όμως ότι μιας και λειτουργούν ως φύλακες, αυτό μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη θλίψη μου για το θάνατο της, συνεχώς βοηθούσε τους πάντες εντός και εκτός του δήμου μας, του Δήμου Ωραικάστρου», σημείωσε.

Οι σκύλοι πλέον φυλάσσονται μερίμνη της κατά τόπον αρμόδιας Περιφερειακής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης,αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα (11/12) το πρωί στον εισαγγελέα.

Ο 37χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Νεοχωρούδα, όταν τρία σκυλιά ξέφυγαν από το σπίτι, πήδηξαν στην διπλανή αυλή και επιτέθηκαν σε 50χρονη ένοικο.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών υπέκυψε στα τραύματά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ