ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τι θα γίνει με τα τρία σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη

Θεσσαλονίκη: Τι θα γίνει με τα τρία σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη
ΕΡΤ

Με την κοινή γνώμη να είναι σοκαρισμένη από τον βίαιο θάνατο της 50χρονης γυναίκας που την κατασπάραξαν τρία σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ενώ ο ιδιοκτήτης τους, οδηγείται στον ανακριτή αύριο Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, τίθεται πλέον και το ερώτημα για την τύχη των ζώων αυτών.

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως στις ΗΠΑ αλλά και σε αρκετές στην Ευρώπη, όταν ζώα προκαλέσουν θάνατο ανθρώπου, οδηγούνται στην ευθανασία.

Στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης του κηδεμόνα έως 15 έτη και υψηλότατα πρόστιμα.

Στην χώρα μας όπως αναφέρει η εφημερίδα, το νομικό πλαίσιο είναι ομιχλώδες (και) σε αυτήν την περίπτωση.

«Αν το σκυλί που θα επιτεθεί και θα τραυματίσει σοβαρά ή θανάσιμα κάποιον άνθρωπο αδέσποτο, πενταμελής επιτροπή του δήμου στον οποίο έγινε το συμβάν θα αποφασίσει για την τύχη του, δηλώνει ο Θ. Καμπούρης τμηματάρχης του τμήματος προστασίας ζώων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Αν είναι δεσποζόμενο, όπως τα τρία σκυλιά στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ο νόμος δεν ορίζει ξεκάθαρα τι πρέπει να γίνει. Πιθανότατα, εισαγγελική αρχή θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το μέλλον τους», καταλήγει ο κ. Καμπούρης.

Αύριο απολογείται ο ιδιοκτήτης των σκυλιών

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βρίσκεται αντιμέτωπος, ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων, που κατασπάραξαν μέχρι θανάτου, την 50χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Η άτυχη γυναίκα, κηδεύοτηκε πριν από λίγο παρουσία του συζύγου και των παιδιών της, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση από τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής φαίνεται ότι η γυναίκα δέχθηκε πάνω από 50 δαγκωματιές, στο κεφάλι, τον θώρακα, την κοιλιά και τα άνω και κάτω άκρα και πολλαπλά πλήγματα σε όλη την επιφάνεια του σώματος της.

«Καταγράφονται δεκάδες διασχίσεις – τραυματικές κακώσεις που προκάλεσαν οι δαγκωματιές των σκύλων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με φωτογραφία που εξασφάλισε η ΕΡΤ, πρόκειται για ιδιαίτερα μεγαλόσωμα σκυλιά, ενώ γείτονες αναφέρουν ότι ήταν πάντα επιθετικά.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκύλων, Χρήστος Πατούνας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” αναλύοντας μια εκδοχή για την επιθετικότητα των σκύλων. Συγκεκριμένα, αποδίδει τη συμπεριφορά τους στο φόβο που τους προκάλεσε ο θόρυβος από τις εργασίες που γίνονταν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ