ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: «Στολίζουμε καραβάκι ή δεντράκι» - «Βαθιά άνοιξη μέχρι την Πέμπτη»

Μαρουσάκης: «Στολίζουμε καραβάκι ή δεντράκι» - «Βαθιά άνοιξη μέχρι την Πέμπτη»
PIXABAY

«Βαθιά άνοιξη» προβλέπει το επόμενο 48ωρο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος αστειευόμενος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιέται εάν θα πρέπει να «στολίσουμε καραβάκι ή δεντράκι».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον γνωστό μετεωρολόγο, την Τετάρτη (13/12) και την Πέμπτη (14/12) αναμένονται ακόμη πιο υψηλές θερμοκρασίες και σε ορισμένες περιοχές είναι αρκετά πιθανό ο υδράργυρος να φτάσει ακόμη και πάνω από τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

«Η πιο θερμή ημέρα δείχνει να είναι η Πέμπτη όπου δεν αποκλείεται η θερμοκρασία σε τοπικό επίπεδο προς τα ανατολικά και νότια να προσεγγίσει και τους 24 βαθμούς Κελσίου».

«Ψυχρό κύμα» το Σαββατοκύριακο

Τα καιρικά αυτά φαινόμενα φαίνεται να ανατρέπονται το Σαββατοκύριακο, όπου ένα «πολικό κύμα αέρα από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να κινηθεί νοτιότερα και να επηρεάσει και τη χώρα μας από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα της άλλης εβδομάδας».

Η θερμοκρασία μέσα σε λίγες ώρες θα σημειώσει πτώση της τάξης των οκτώ με 12 βαθμών Κελσίου, με χιονοπτώσεις στα ορεινά.

«Το κυριότερο χαρακτηριστικό όμως αυτής της μεταβολής δεν θα είναι τα χιόνια ή και οι βροχές, αλλά οι βοριάδες οι οποίοι μέσα στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 9 με 10 μποφόρ οδηγώντας πιθανότατα ακόμη και σε απαγορευτικό απόπλου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ