ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση Τούρκων αξιωματικών: είδαμε αποκεφαλισμούς - θα μας σκότωναν

Κατάθεση Τούρκων αξιωματικών: είδαμε αποκεφαλισμούς - θα μας σκότωναν
EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν οδηγηθούν στον εισαγγελέα, οι Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο απάντησαν στα ερωτήματα των ελληνικών Αρχών για το πώς εγκατέλειψαν τη Τουρκία και ποιος ήταν ο ρόλος τους στο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, πρόκειται για τα πληρώματα δυο ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού με βάση την Κωνσταντινούπολη -συγκεκριμένα 3 ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες.

Είπαν στις ελληνικές Αρχές:

Οι προϊστάμενοι μας στη μονάδα είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα και οι εντολές που μας έδωσαν χθες βράδυ ήταν να πάρουμε τα ελικόπτερα και να τα προσγειώσουμε σ’ ένα ξέφωτο έξω από την Κωνσταντινούπολη και να περιμένουμε εντολές. Αυτό κάναμε. Όμως, κατά τη διάρκεια της νύχτας φοβηθήκαμε για τη ζωή μας καθώς οι ταραχές και οι συμπλοκές ήταν πια σώμα με σώμα. Είδαμε δολοφονίες και αποκεφαλισμούς και τότε καταλάβαμε ότι αν μέναμε στη Τουρκία θα μας σκότωναν.

Στη συνέχεια, οι Τούρκοι στρατιωτικοί περιέγραψαν γιατί πήραν την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα.

Ανοίξαμε τους χάρτες και διαπιστώσαμε ότι η πιο κοντινή και ασφαλής διαδρομή ήταν για εμάς η Ελλάδα και το πιο κοντινό αεροδρόμιο αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Αμέσως μετά ζήτησαν αφενός να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους αφετέρου να τους παρασχεθεί δικηγόρος.
Είχαν βγάλει από τις στολές τους τα διακριτικά και παρακάλεσαν να τους δοθούν ρούχα για να φορέσουν.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν την πληροφορία ότι στη γειτονική χώρα κρύβονται και άλλοι στρατιωτικοί που περιμένουν να δουν την εξέλιξη με το αίτημα ασύλου των συγκεκριμένων στρατιωτικών για να επιχειρήσουν και αυτοί, με τη σειρά τους, να μπουν στην Ελλάδα με το ίδιο αίτημα.

Διαβάστε επίσης

Τούρκοι στρατιωτικοί προς Αθήνα: Αν μας εκδώσετε στην Τουρκία θα μας σκοτώσουν (aud)

Θα επιστραφούν στην Τουρκία οι 8 πραξικοπηματίες, λέει ο Τσαβούσογλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ