ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα

Ρέντη: Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα
ΙΝΤΙΜΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Εξελίξεις φαίνεται πως υπάρχουν στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στα χέρια του 18χρονου καθ' ομολογίαν δράστη που παραδέχθηκε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, εντοπίστηκε πυρίτιδα, σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Συνεπώς, το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, ότι δηλαδή χρησιμοποίησε φωτοβολίδα.

Την ίδια ώρα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον «καθοδηγητή» και άλλους χούλιγκανς που ήταν εκεί την ώρα της επίθεσης, καθώς οι αστυνομικοί συνθέτουν σιγά σιγά το παζλ, έχοντας πλέον στη διάθεσή τους μαρτυρίες αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν και νέες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ των επεισοδίων, στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος 16χρονος αδερφός του, ο οποίος βάσει όσων είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε το ενδεχόμενο επεισοδίων.

Ανοίγει η «μαύρη λίστα» με τους χούλιγκανς - 30 περιστατικά ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, το κεφάλαιο «οπαδική βία» έχει ανοίξει και ερευνά η κυβέρνηση στέλνοντας στον Άρειο Πάγο στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης που έχει δράση εδώ και 15 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται 200 ονόματα χούλιγκαν. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει και παλαιότερα τις Αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Τουλάχιστον 30 περιστατικά οπαδικής βίας από το 2007 και τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία μέχρι και σήμερα περιλαμβάνει ο φάκελος που κατέθεσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί το μαχαίρωμα νεαρής φιλάθλου από χούλιγκανς αντίπαλης ομάδας το 2019. Θα ερευνηθούν παράλληλα εμπρηστικές δηλώσεις μελών συνδέσμων και παραγόντων, υποθέσεις καταγγελλόμενων απειλών και ξυλοδαρμών δημοσιογράφων αλλά και ξυλοδαρμοί διαιτητών.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες φαίνεται πως επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών στα δυτικά προάστια, οι οποίοι έδρασαν ως οργανωμένος στρατός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ