ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα Prorata: Τι πιστεύουν οι πολίτες για την οπαδική βία - Το 66% δεν πηγαίνει στο γήπεδο

Έρευνα Prorata: Τι πιστεύουν οι πολίτες για την οπαδική βία - Το 66% δεν πηγαίνει στο γήπεδο
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME NEWS

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας  φιλοδοξούν να αντμετωπίζουν το χρόνιο πρόβλημα, δίνοντας ώθηση και στη δικαστική έρευνα. Πώς βλέπουν όμως οι πολίτες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν με πρώτο αυτό της διεξαγωγής των αγώνων χωρίς θεατές; Σε έρευνα που πραγματοποίησε η PRORATA αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων η πλειοψηφία της κοινής γνώμης σε ποσοστό 71% εκτιμά ότι τα μέτρα δεν θα βοηθήσουν στην καταπολέμιση της βίας

Ειδικότερα, μεταξύ αυτών, το 44% πιστεύει ότι σίγουρα δεν θα βοηθήσει το εν λόγω μέτρο, ενώ μόλις το 27% θεωρεί ότι θα βοηθήσει.

Ποιος φέρει την ευθύνη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

Στο ερώτημα για το ποιος θεωρούν ότι φέρει την ευθύνη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, το 51% απαντάει ότι οι πρόεδροι των ομάδων είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τα περισσότερα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η κυβέρνηση απαντάει το 32%, ενώ με χαμηλότερη ένταση έρχονται η οικογένεια (13%) και το σχολείο (2%).

Το 66% δεν πηγαίνει στο γήπεδο

Οι ερωτώμενοι δήλωσαν ότι σε ποσοστό 66% δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν κάποιο αθλητικό γεγονός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος λόγος που δεν πηγαίνουν στο γήπεδο είναι γιατί αισθάνονται φόβο-ανασφάλεια (44%).

Οι λόγοι που ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο

Παράλληλα, το 30% δεν πηγαίνει γιατί δεν του αρέσει να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα, το 9% γιατί μένει μακριά από κάποιο γήπεδο, ενώ το 7% δηλώνει πως δεν μπορεί να πάει γιατί δεν το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση.

Το 76% παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα από την τηλεόραση

Διαφορετική είναι η εικόνα αναφορικά με την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων στην τηλεόραση, καθώς το 76% της κοινής γνώμης δηλώνει ότι παρακολουθεί κάποιο.

Ποδόσφαιρο και μπάσκετ στην κορυφή των προτιμήσεων

Από αυτούς, λίγο παραπάνω από τους μισούς (55%) δηλώνουν ότι βλέπουν περισσότερο ποδόσφαιρο, το 31% ότι βλέπει πιο πολύ μπάσκετ, το 6% τένις, το 1% βόλεΐ και ένα 4% κάποιο άλλο άθλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ